Stoere Activiteiten

14 september 2019

Stoer Sleen

WAT

Kom in actie! Beleef de OERprovincie Drenthe in Sleen. Een weekendlang stOERe activiteiten. Zeer geschikt als activiteit voor ouder en kind. Ga samen naar buiten want niemand is een BINNEN mens!


HOE DAN

~ Doe mee aan de Wildman Run, een obstacle run door en om het Drentse zanddorp; 2 mijl kids-ouderrun en 5,
10 en 15 mijl voor de stOERe mensen
~ Beleef het Oergevoel bij stOER Sleen;
Bushcraften: hoe overleef ik in de natuur? Bouw je eigen slaapplek. Maak vuur zonder aansteker.
Oriënteer je met kaart en kompas.
Timberteam; houtzaagkunst voor stoere mannen en vrouwen.
Ramskop vatten: hoelang kun JIJ onze ramskop hooghouden?
~ Overnacht in een speciaal OERkampement
~ Twee feestavonden met bands


WAAR

Sleen, Festival Terrein stOER Sleen, Boelkenweg 7

Beleef het OERgevoel bij Stoer Sleen

Mediapartners

Doe stOER!

Koop hier je tickets voor de stOERe Feessies, reserveer je plaats in het OER kampement, geeft je op voor Bush Craften en geniet van Yoga op zondagmorgen

Programma

Hoe Stoer kun je doen?

Vrijdag 13 september

Zaterdag 14 september

Zondag 15 september

  • 10.00 Yoga

Bushcraften

Wat is dat eigenlijk Bushcraften? In bredere zin wordt de term inmiddels gebruikt voor het (over)leven in, van en met de natuur, met tevens respect voor die natuur. Top als je van een actief buitenleven, kamperen en al geheel ‘ontstressen’ houdt. Bezig met je basis behoeften; veiligheid, onderdak en eten.

Samen met je kinderen kun je meedoen aan de volgende onderdelen;

  • Shelter techniek
  • Vuur techniek
  • Touw en knopen
  • Kaart & kompas

Elk onderdeel duurt 1,5 tot 2 uur en dit is een kind-ouder activiteit

Shelter techniek
Hoe kies je een juiste locatie kiest en welk materiaal je allemaal kan gebruiken? Hoe je een beschermende beschutting bouwt en een goed onderkomen. De trainer vertelt u over de verschillende soorten shelters, materialen, weersomstandigheden en isolatie. Je gaat zelf aan de slag en maakt een professionele shelter of beschutting. Je kunt na deze activiteit voortaan droog en warm slapen in je eigen gebouwde shelter.

Vuur techniek
Je gaat veel leren over de verschillende types tondel, voeding voor de vonken en het kooltje. Je leert veel over hoe je een vuur kunt maken met het voor de handen zijnde materiaal. Je leert hoe en waar je een vuur kan opbouwen, voeden en behouden. En dit alles zonder de luxe van een lucifer of aansteker.

Touw & knopen
Je leert hoe en waarmee je een touw kunt maken. Je gaat zelf een touw maken met het materiaal wat voor handen is. Een techniek die zeer handig en nuttig is voor allerlei overlevingstechnieken. Met ons eigen touw ga je vervolgens verschillende knopen leren maken.

Kaart & Kompas
Je gaat tijdens deze activiteit veel leren over hoe een kompas en een landkaart werkt. We gaan na een korte instructie de kompas- en kaarttest doen. Lukt dit eenmaal, dan gaan we een leerzame route lopen op kompas en kaart. Tijdens deze route leert je o.a. veel over navigeren, ook zonder kompas.

Doe mee!

Schrijf je in voor een of meer van de onderdelen het is GRATIS

Buiten koken

Steek jij de BBQ wel eens aan? Lekker wat vlees bij de supermarkt halen en dan hopen dat het niet zwart van buiten en rauw van binnen is? Het kan anders!

Buiten koken is meer dan alleen wat vlees boven vuur verwarmen en niet alleen met een BBQ; wat denk je van longsmokers, Dutch Ovens en skillets? Tijdens je (kampeer) vakantie of gewoon thuis! Mooi (biologisch) vlees, van verschillende delen van een rund, varken, schaap, geit of mooie vis. Maar ook groenten, brood en zelfs taart kun je maken.
Low & slow; hier gaat het om timing, het vlees langere tijd op bepaalde temperaturen houden zodat het fantastisch gaart en je je vingers er bij aflikt als het klaar is.

Timbersport

stOERe mannen en vrouwen laten zien dat zij met een flink stuk hout wel raad weten.

De naam Timber komt uit Amerika. In Amerika schreeuwden de bosarbeiders “TIMBER” als ze een boom lieten vallen, op deze manier werden de collega’s gewaarschuwd. Bij de STIHL® TIMBERSPORTS® Series is er geen gevaar voor vallende bomen. Wel sluit deze sport goed aan op de werkzaamheden van de traditionele bosarbeiders.

Bij ons laten ze zien wat Timbersport inhoud!

Woodcarver

Speciaal voor stOER Sleen, stOER Drenthe zullen de woodcarvers een aantal beelden maken. De Ramskop; onderdeel van het Wapen van Sleen, zal gebruikt worden voor het onderdeel Ramskop vatten!

Motorzaagkunst (ook wel figuurzagen genoemd) is rond 1996, professioneel, ontstaan in Nederland, het begon eigenlijk als training voor zaagwedstrijden. Bij deze zaagwedstrijden was, en is, precisie erg belangrijk. Om deze precisie te trainen ging men van alles bedenken om zo nauwkeurig mogelijk te worden met de motorzaag, en al snel was het eerste vogelhuisje een feit. Het bleef niet bij vogelhuisjes. Alles werd uit boomstammen gezaagd en al snel werden de kunstenaars overal in Nederland gevraagd op evenementen, braderieën, open dagen en zomerfeesten.Ook Timber Team heeft deze kunstenaars, en wel de beste in Nederland. Van vogelhuisje tot graafmachine, van hertjes tot abstracte beelden, niets is voor onze zagers te gek.

Boogschieten

Boogschieten werd oorspronkelijk gebruikt om te jagen. Tegenwoordig is het afgezien van de Verenigde Staten in bijna elk land illegaal om te jagen met boogschieten. Het wordt alleen nog maar op eigen terreinen en boogschietverenigingen beoefend. Boogschieten wordt ook in wedstrijdverband en op de Olympische Spelen gedaan.

Hoe stOER is het als je iets raakt? Wel graag het doel dan heh?

Nozem Barber & Tattoo

Die zijn stOER!

Ze zijn er zaterdag om je in stijl door de modder te sturen of op te knappen voor je naar huis gaat!

Foto’s

Sponsors

Contact


Meer weten?

Wim: 06-2900 5031